1 liter
mer vatten för jag ville ha en mer soppa utav det. Dessutom hade jag i 1 msk mer tomatpuré samt 1 msk paprikapulver istället för 2 krm Inga lagerblad fanns hemma så jag stänkte i lite cayennepeppar och vitpeppar och tillsatte ytterligare 2 vitlöksklyftor Dijonsenap fanns inte hemma, men jag valde en senap med bra kryddning, en specialvariant från Dalarna med smak av äpple. Det fungerar med andra ord bra med nästintill vilken senap som helst, så länge det är god senap som du gillar! För att få mer smak på vattnet valde jag 1 hel buljongtärning istället för ½. Grytan blev hur god som helst. Någon dag kan jag i och för sig skriva ned ”mitt” recept som inspiration med hänvisning till Middagsfrid, då det faktiskt blev flera ändringar.
Big Mac är Sveriges mest populära hamburgare och det säljs i miljontals varje år. Nu släpper McDonald’s sitt recept på deras mytomspunna Big Mac-sås – som jag ska få provlaga
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Från Nya Mästerkocken 1985 8 portioner. DAGENS RECEPT 14-08-02. PAELLA FRÅN VALENCIA. Paella är den perfekta bjudrätten för många gäster och gående bord
Ta ut och separera nötterna från varandra så gott det går och låt svalna helt. I Nummer 13 av Damernas Värld bakade jag ett jobb med lager på lager desserter
1. Blanda mjöl, havregryn bakpulver, socker och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa
Ta av från plattan. Receptet på vaniljpanacottan från nyår. Nu är det 4 dagar kvar tills jag ska börja jobba igen, har en planeringsdag på jobbet på fredag så det blir skönt att bara jobba 1 dag nästa vecka som en mjukstart efter 16 dagars semester
Knäck försiktigt i äggen en bit ifrån varandra och ställ in pannan i mitten av ugnen. Just det här receptet kommer från boken Good morning – frukost hela dagen av Liselotte Forslin och Ulrika Ekblom och publicerades i Tidningen Hallen, nr 9, 2016
Det är en rätt som lagar sig själv och som är mustig, mättande och nostalgisk för folk från före detta Jugoslavien, alla har sin berättelse om morfars eller mammas böngryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.