Jag är inte speciellt förtjust i varma mackor som man trycker ihop i ett mackjärn. Det blir allt för hårdpackat och kompakt för mig, dessutom är det svårt att få plats till en massa god fyllning
Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga. Förbered alla sakerna innan du börjar tillaga, för när du väl är ute på stekhällen går det snabbt
Dessutom var det riktigt gott om plats på grillen för både burgare och tillbehör. Vi använder vår hamburgerpress för att göra dem lika stora och perfekt pressade, men det kan du givetvis göra förhand också
Första frågan jag fick på jobb när jag berättade om min stekhäll var. Till sist i med en matsked ny olja som stryks runt pannan som alltså alltid lämnas inoljad och klar för nästa tjänstgöring
Förutom gamla favoriter har även tillkommit några aldrig tidigare publicerade alster. Förutom recepten har jag också skrivit lite grann om varför innehållet i respektive recept är nyttigt och inspiration till dig att vara flexibel och experimentera med innehållet så att du kan laga dina personlig favoriter
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. 4 middagsportioner. 1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken
Framför allt är det också en rejäl dos antioxidanter via den mörka chokladen vilket passar perfekt i samband med träning då fysisk ansträgning innebär en extra belastning på immunförsvaret
Vispa samman alla ingredienserna för plättarna till en slät smet. Receptet är utan konserveringsmedel och om sylten skall förvaras under längre tid kan den frysas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.