Igår kväll åt vi ingefärsmarinerad tonfisk med ris och het limesås. Jag marinerade de färska tonfiskfiléerna i en blandning av 3 msk japansk soja, 2 msk risvinäger, 2 msk olivolja, en liten bit hackad chilifrukt och en bit riven färsk ingefära
vitlök. på lite het mat idag och efter en dag som denna där jag fick reda på att min grymma. vitlök. sugen på en lite hetare asiatisk inspirerad wok rätt idag och med Sydfisk´s
Idag hittade vi linfångad vit tonfisk som var MSC-märkt, det tycker vi är toppen så vi köpte två filéer och gjorde svartpepparstekt tonfisk med en kräm på ungsrostad vitlök med pepparot och kapris
Smaka av (vill man ha lite mer hetta kan man ta lite cayennepeppar). Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vitt vin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
Fräs i en stekpanna i några minuter tills löken blivit mjuk. Idag gjorde jag en variant på överbliven kokt bulgur och en halvöppnad burk tonfisk, sedan kryddade jag den hett
Skär paprikan och chilin i bitar och låt steka tills de är mjuka, pressa ner vitlöken. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. 2 gelatinblad3 dl grädde1 dl mjölk2 msk socker100 gram vit chokladGör såhär
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. 2 pressade vitlöksklyftor
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. Den där lite odefinierbara, kalla, vita såsen passar faktiskt väldigt bra till fiskpinnar, kokt potatis och gröna ärter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.