Recycling och ett Dinkelbröd med råg
Bagarbertans baksida
Bagarbertans baksida
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 gram
  • 35 gradigt vatten (1 dl)
  • 150 gram ekologiskt vetemjöl
  • Surdegsgrunden är klar och hälls över till en
  • Kvällen innan görs en fördeg på
  • 100 gram vetesurdegsgrund
  • 300 gram ljummet vatten
  • 250 gram ekologiskt fullkornsdinkel
  • Fördegen får vila i degblandaren till nästa morgon
  • Tillsätt
  • 375 gram ljummet vatten
  • 10 gram färsk jäst (utrört i lite av vattnet)
  • 50 gram grovt rågmjöl
  • 200 gram fullkornsdinkel
  • 500 gram specialvetemjöl (Manitoba Cream)
  • 1 msk honung
  • 20 gram salt (tillsätts i slutet)
  • Kör degen (utan saltet) i maskin på låg hastighet 5 minuter Kör ytterligare 3 minuter Tillsätt salt och kör 2 minuter till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.