Ikväll blir det Andra Chansen från den vackra skånestaden Helsingborg. Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
I fjol arbetade jag på cafeét fram till nyårsafton och hade förmånen att få landa hemma hos mina goda vänner i Helsingborg lagom till nyårskvällen och blev bjuden på middag
Nu är så Håkan återbördad i köket igen efter en kött- och grillkurs på ICA i Helsingborg. Nu vet ni, nu ska ni få ett recept på en sån otroligt, makalös, superduper, kanoners, fantastisk, "boom-shicka-wow-wow" god maträtt
Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Har man spenderat barndomssomrarna på den skånska landsbygden kring Helsingborg (och därmed mycket nära färjan till Helsingör) så har man nog ganska starka minnen av danska bakverk, eller vad tror ni
I lördagens utgåva av Helsingborgs Dagblad fanns ett recept som jag föll för direkt. Det är en utmaning att laga mat på endast två (slöa) kokplattor nu under köksrenoveringen
Alla helger i augusti är uppbokade med släktträffar och en weekendresa till Helsingborg och Helsingör med mannen, och ikväll blir det after work med gamla polare
1710 var Magnus Stenbocks arme var på väg att driva danskarna mot Helsingborg och man kan nästan höra historiens vingslag och tänka på armén som passerade här en kall vinterdag för mer än 300 år sedan
Jajamensan, i morgon är det 11 år sedan vi, efter flera många år i synd, gängade oss och det firar vi med en liten tripp till vår nya favoritstad Helsingborg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.