Så ge dig i kast med att överraska åtminstone en person som du tycker förtjänar lite extra uppskattning eller bjud på ett leende nästa gång du möter någon på gatan
Först och främst, bilden gör inte maten rättvisa. Vi hade två stora paket med kokt och rökt skinka i kylen, båda med ett bäst före datum som närmar sig snabbt
Dels för att solen gör att det spritter i hela kroppen av vårkänslor och sen kommer de bästa och finaste vännerna ikväll, jag menar då kan man faktiskt inget annat än vara på ett toppenhumör
Den är otroligt mättande förmodligen mycket på grund av att där är ost i kakan och nej jag har inte blivit helt knäpp utan jag lovar att det gör mycket för den här rätten, speciellt om du har en ost med en något mer nötigare karaktär som Herrgårdsost eller Grevé, det går ju såklart bra med någon annan ost också, men den där gräddiga, nötiga och till viss del söta smaken gör att hela kakan blir fylligare i sin smak
Gör i ordning fyllningen först. Låt sedan stå och svalna till baklavan är färdig att tas ut. Sätt på ugnen på 180 grader och låt filodegen tina om du har haft den i frysen – låt den ligga kvar i förpackningen så att filobladen inte torkar eller lägg en fuktad kökshandduk över. När baklavan är färdig, ta ut den och häll genast över sirapen i skårorna och låt stå och dra minst 1 timme, gärna över natten till nästa dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.