Reninnerfilé får sällskap av ragu på linser med jordärtskockor och bladspenat, sötpotatisemulsion, snabbpicklad schalottenlök och svarta vinbär, kryddstekt puffad quinoa och en svartvinbärsdoftande rödvinssky
Rostade rotsaker och pommes Pont neuf med. Chateau briand på renfilé, rödvinssky. Börja med att putsa och torka av renfilen, putset och hinnor du avlägsnat från filen lägger du i en kastrull med ½ liter vatten
Börja med att putsa och torka av renfilén samt dela den i fyra lika stora delar, peppra dem lätt men salta inte, det gör du först när det är färdig stekta
Servera med stekta äppelklyftor och havtornssås. Smöra och sockra 4 portionsformar och fyll dem nästan ända upp med chokladsmet. Havtornssås 4 portioner. Tina 2 dl fryst råsaft av havtorn och blanda med 2 dl vatten, 1 dl strösocker och 1/2 dl syltsocker i en kastrull
Sjud bären med lite vatten och (eventuellt lite socker) ett par minuter – tar bort från spisen och mixa med en stavmixer – sila bort skal och frön till en havtornssås,
Platta ut kalvsmeten på plastfolien, lägg renfilén i mitten, vik över kalvfärsen och rulla ihop till en jämn rulle (snurra kanterna på folien tills det blir en jämn och hård rulle)
Skär renfilén i skivor. Renytterfilé med timjanrostade potatisarLyxig men lättlagad renytterfilé tillsammans med timjanrostade potatisar och rödvinssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.