Både smeten och den färdiga muffinsen smakade nästan precis som vanliga chokladmuffins. Nu har jag bakat den ena sockerfria och mjölfria muffinsen efter den andra här och jag har väl inte riktigt hoppat högt av smaksensation än, men jag kommer allt närmare
Dom här sötsakerna bakade jag häromdagen och fick en önskan från en i hemmet att göra chokladmintkrämen idag igen eftersom den är så himla god och det gjorde jag ju med glädje, det här är ett jättebra basrecept på muffins som är glutenfria, utan vetestärkelse och mjölk/laktos
Rör banan, socker och ägg till en nästan jämn smet. Tillsätt smält smör och filmjölk/gräddfil/mjölk. Blanda gärna ljus och/eller mörk choklad efter eget tycke och smak
En stackars överbliven potatis fick göra nytta i de här muffinsen, som blev saftiga och goda. Mandelmjöl innehåller väldigt lite kolhydrater, och bovetemjöl har också bättre GI-värde än vanligt vitt mjöl
Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör en stund. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten omväxlande med mjölken
Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret. Chokladmuffins. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret
Saftiga chokladmuffins med hallon och bitar av banan. Just banan i kombination med banan är ju en klassiker men de syrliga hallonen gör muffinsen mer spännande och dem blir ännu godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.