Rensauté med rotfruktsflan i vilt- och messmörsås
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g morötter
  • 200 g schalottenlök
  • 250 g purjolök
  • 200 g stjälkselleri
  • 4 msk tomatpuré
  • 5 dl rött vin
  • 4 l viltfond
  • 50 krossade enbär
  • 30 krossade vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar mejram
  • 5 msk arrowrot
  • salt
  •  
  • Till sås nummer 2
  • 1 l vispgrädde
  • 3 dl stark viltfond
  • 1 –2 msk arrowrot
  • 3 –4 msk messmör
  • salt
  • peppar
  •  
  • Till garnityret
  • 150 g gul trumpetsvamp
  • 150 g svart trumpetsvamp
  • 10 msk tranbär
  • smör till stekning
  •  
  • Det här behöver du
  • 5 kg reninnanlår i strimlor
  • smör till stekning
  •  
  • Till rotfruktsflanen
  • tunt skivade kålrötter
  • tunt skivad kålrabbi
  • tunt skivade stora morötter
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 msk salt
  • smör
  • en timbalform med 5 cm botten
  • 4 cm höjd
  • och 6 cm bredd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.