Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”. Halloj. Vet ni vad jag insåg häromdagen när jag bläddrade bak några sidor här på bloggen
Det blev den här pajen, som få bli veckans vegetariska inslag. För ett par veckor sedan döptes mitt lilla barnbarn, och då bjöds släktingar och vänner på paj och kladdkakor efteråt
LCHF-vecka. Hoppas att ni alla fått en riktigt bra start på veckan. Jag började min vecka med ett kortare arbetspass än vanligt, så jag är redan hemma från jobbet igen, och lunchen är dessutom intagen
Rotfruktspytt med halloumi och stekt ägg (4 port). 400 g morötter. 4 ägg. 400 g morötter. 4 ägg. En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Morotssoppa med tahini och halloumi (4 port). 4 vitlöksklyftor. 4 vitlöksklyftor. Tahini är en sesampasta som man brukar använda när man gör t ex hummus
12-åringen Molly i huset har önskat "Veckans Husman". 800 g Fläskfärs1 ägg4 dl mjölk1 dl ströbröd1 stor finriven gul löksalt och vitpepparKålröran. 4 dl mjölk
Och packas ner i veckans lunchlådor. 4 grovrivna morötter. 4 grovrivna morötter. Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.