Tjocka revben kan man ofta hittatill bra prisi affären till expempel och har man bara bra med tid så sköter de sig ju nästan själva i ugnen och blirotroligt goda
Lägg irevben, lök, vitlök och morot i Crock-Pot. Skölj revbenen. På fredagar äter vi ofta hämtmat eller lättlagad mat typ hemgjorda hamburgare, tacos eller ribs
Go'eftermidda gott folk, vi har samlats i Mårtenssonska köket idag för att bjudas på revben av sida, något som viskåningar (och säkert flera med oss) tycker om
Skär revbenenibitar. Häll av skyn som bildats och krydda med salt, peppar och chilipulver. Glasering. Värm gelé och honung och blanda med soja och ingefära
IngredienserPortioner. 4 Revben 2 gula lökar ca 1 kg tjocka revbensspjäll 15 svartpepparkorn 2 tsk salt 3 lagerblad 1 köttbuljongtärningIngefärsglaze 4 msk riven färsk ingefära 2 dl färskpressad apelsinsaft 1 dl flytande honung 1/2 dl japansk soja Tillservering rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept) Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skär revbenenibitar och krydda med salt och peppar. Häll av vätskan som bildas. Blanda chilisås, honung, soja, chilipulver och salt, och pensla revbenen med glaseringen
Vänd några gånger under tiden. Blanda ingrediensernatill glazen och pensla benen på båda sidor. Gnidin kambenen med grillkrydda och grilla under lock i 20 minuter. Grilla ca 5 minuter (beroende på benens tjocklek) tills de fått fin färg och är klara. 2 msk grillkrydda. 5 dl sweet chilisås. 1 msk kinesisk soja
Igår blev det ett stycke tjocka revbenspjäll och surkål till det. Som många gånger förut rekommenderar jag att man köper de lite mer "udda" styckningsdetaljerna av både gris och nöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.