Använd konserveringsmedel om du vill, jag brukar inte göra det till äppelmos för det går åt i en hiskelig fart här hemma och de gånger jag kokar mycket brukar jag frysa in
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Det snurrar en del grötrecept på lchf/paleo-bloggar nu och det vi har fastnat för är en gluten- och laktosfri kokosgröt med kanel som mättar hela förmiddagen
Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Jag blir förstås väldigt glad om du köper min grillbok som ett litet tack för alla recept jag delar med mig av gratis härinne
Gnid in dem med salt och peppar. Pensla spjällen med blandningen. Blanda kanel, ingefära och sås. Stek ytterligare ca 10 min med grilleffekt. 1½ kg Scan Piggham tjocka revbensspjäll
Speciellt grillade men det går lika bra med marinerade och ugnsbakade. Revbenssjäll. Love it. Sådana middagar som mer eller mindre sköter sig själva uppskattas här hemma, då det är jag som alltid fixar allt
En lite syrlig och het rawslaw på bland annat fänkål, spetskål och paprika, tjocka, kladdiga och söta revbensspjällmed en glaze av hoisinssås och ingefära samt en krämig potatisgratäng med vitlök
Smaka av med salt och peppar. Börja med att dela revbenen i mindre bitar. En mustig och smakrik gryta som bara blir godare om man gör den dagen före den skall serveras
Filip fick lite äppelmosmed vispgrädde när jag kokade, alltså typ det godaste som finns. Nu vet jag att många kommer till bloggen från olika sidor på nätet, så för att ni ska få det lite enklare har jag kopierat in äppelsafts-momentet här med, så slipper ni klicka er fram och tillbaka
4 ca 500 g rotselleri 600 g fast potatis 2 vitlöksklyftor 3 msk smör eller margarin salt och peppar 2 rödlökar 1 1/2 dl vatten 1/2 dl strösocker 1/2 tsk salt 2 msk rödvinsvinäger 1 kruka dragon ca 550 g tunnskivad kotlett 1 msk olja Lägg till i inköpslistan
Krydda med salt och peppar. Smaker som harmonierar väldigt bra med det feta köttet. Smakrika spjäll Huggna revben är en väldigt god och billig del av grisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.