Vad gör man när man inte har ett namn för en maträtt. Those who has followed me here on the blog know I love to convert meat courses into vegetarian/vegan ones
Recept på kalla såser kan man inte få för många av eller hur. Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Att skapa en balans mellan dessa smaker är nyckeln till thai-mat som är värt att minnas. Det finns 3 smaker som är grundläggande i thailändsk mat och dessa är
Servera med sylt eller färska bär och, om du vill ha en riktigt lyxig lunch, vispad grädde. Är du som jag så kokar du säkert också alldeles för mycket risgrynsgröt till jul… Men vet du att man kan steka jättegoda plättar av överbliven risgröt
Supergod. I boken "6 kilo på 6 veckor" av Ulrica Davidsson och Ola Lauritzon finns mängder med goda recept. kyckling4 port3-4 tomater1 rödlök2 avokado1 påse blandad sallad2 msk rödvinsvinäger2 msk olivoljaOregano, basilika, timjan, peppar och salt1 paket bacon100 g cashewnötterSkär avokadon och tomaterna i bitar. 3-4 tomater
Maten blev lyckad och kvällen likaså, man vet att man har trevligt när tiden bara försvinner. Vi hade Kristofers föräldrar över på middag i lördags och bjöd på en trerätters och gott vin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.