Riktigt god morotskaka!
With a little bit of sugar
With a little bit of sugar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Morotskakan
  • 4 ägg 4 dl strösocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ tsk kanel
  • 2 dl Rapsolja/solrosolja
  • 6 dl riven morot
  •  
  • Creme Cheese frosting
  • 200 g philadelphia (ett pkt)
  • 60 g rumsvarmt margarin/smör
  • 3 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk citronsaft
  • Värm ugnen till 175 grader I en skål ska du vispa ägg och socker pösigt!
  • Och i en annan skål ska du blanda bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl.
  • Häll mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop försiktigt.
  • Till sist tillsätter du riven morot och matolja! Vispa ihop så att det inte finns några klumpar kvar,
  • smeten ska vara välvispad men vispa inte överdrivet mycket.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 175 grader, 34-40 minuter, kontrollera med en sticka.
  • Medan kakan svalnar kan du göra frostingen.
  • Vispa ihop ALLA ingredienser tills klumparna försvinner och smeten är krämig
  • och lite tjock. Bred över den kalla kakan och servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.