Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250C tills de får lite färg
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar med mandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Här kommer mitt gamla recept med viss modifiering. Börja med fyllningen. Blanda det rumsvarma smöret med råsockret och vaniljsockret till en smidig smet
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
1Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. 1Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. 1Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Är ju så himla gott med nygräddade bullar och riktigt kall mjölk. Men förra helgen så blev jag sugen på bullar och kom på att Rimbobullar var det riktigt länge sedan jag gjorde så det fick det bli
Jag älskar som sagt tusen gånger förr att börja dagen med att baka. De få som blev kvar överlämnade jag med varm hand till mina svärföräldrar som idag bjöd in oss på lunch, våfflor dagen till ära
Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Rimbobullar. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren
Täck med bakduk medan du snabbt blandar ihop fyllningen, degen ska inte ligga och jäsa. Den enda gången bullarna ska jäsas är efter du fyllt dem med smörkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.