Vad göra medspenaten. Spenat till. Äsch, inget hyckleri, glöm det där med i princip, jag skrapade ur kastrullen så att den nästan såg ren ut innan den fick åka in i diskmaskinen
Det här skulle bli en supersnygg matbild var tanken men jag blev rädd så jag hann bara ta en bild. Ett vilt djur som skrek under min altan när jag skulle fota
Ett säkert kort som det är svårt att misslyckas med. Tillbehör denna kväll blev gräddstuvadspenat, jordärtskockspuré, ett citron- och dillsmör och sparrispotatis
Det kanske inte låter särskilt upphetsande, men tro mig - när du tillagat sejfiléerna i ugn, ömsint omhuldade av en gräddig, vitvinsdoftande spenatstuvning som de sista minuterna beströs med generösa mängder nyriven parmesanost - då reviderar du nog din syn på både fisken och de frysta grönsakerna
Gräddstuvadspenat Ta fram den djupfrysta spenaten och låt tina • Krama ur eventuell vätska • Fräs den finhackade vitlöken – eller schalottenlök om du inte gillar vitlök – i smöret • Tillsätt spenaten och rör om • Slå på grädden och låt puttra i några minuter • Riv citronzesten över • Smaka av med salt och peppar och servera direkt
några droppar olivolja med citronsmak el olivolja + några droppar färskpressad citron. Häll på vatten så de täcks och lägg ner en buljongtärning samt vitt vin och pudra med lite vitpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.