800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Blanda rivet ägg med skalade räkoroch nyriven pepparrot i en bunke. Servera fisken medkoktpotatis, garnityret som består av räkor, dill, ägg ochpepperrotsamt brynt smöroch en citronskiva
Det här är kanske inte den ultimatasommarmatenmen jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Vi lagade en färgstark torskhäromdagenmedmycketsmaker av kapris, dill, pepparrot, ochräkor. När torsken stektes hade jag ytterligare pepparrot i pannan medsmöretoch så skyade jag fisken hela tiden medsmöret
Kokttorskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i bottenochräkor på toppen
Men idag gjorde jag en torsk gratäng i ugnen ändå. Torsk är ju bara gott. Toppamedräkor. Men vi lagar mest lax då dottern inte tycker omnågon annan fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.