Ris à la Malta
Den som äter palsternackor
Den som äter palsternackor
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 dkk I varianten som jag ätit under min uppväxt blandade min mor ner bitar av apelsin och gröten tror jag kokades med kanelstång. I Apelsinris kan man smaksätta risrätten med apelsinkoncentrat också. Enligt mina googlingar har Ris la Malta inget med landet Malta att göra. Det är bara ett hittepå.
  • Riz l’amande
  • 10 port
  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 klick smör
  • 8 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 stor nypa vaniljsocker
  • strösocker
  • 1 kanelstång 100 g mandel, rostad för mer smak
  • salt
  • tillägg: granatäpple, apelsinskivor, inkokta citrusfrukter, kanderade nötter, körsbärssås

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.