Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Sänk värmen, lägg i lök, vitlök, paprika och sambal, stek några minuter. 1 Stek köttfärsen i olja på hög värme tills den får fin färg. 2 Tillsätt riset och stek tills det är varmt, vänd ner persilja. 6 dl kokt basmatiris
Det är så gott med ris ala Malta. men inte om den är gjord på gröt, då kan man lika gärna kasta den. Vispa grädden, blanda med det kokta kalla riset, vaniljsocker och socker
Här kommer recept på ett jättegott ris (receptet hittade jag på bloggen Culinary Hill) som smakar lika bra till räkorna som du också ska få recept på, som till en grillad köttbit eller kyckling
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorningris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
På lunchmenyn idag stod ris som i Mellanöstern, kolgrillad kefta, ruccola och rostade pumpafrön. Mat till ett filmteam Just nu pågår i Norrköping en kortfilmsinspelning
Ris a la Malta på julafton är ett måste. Men det behöver nödvändigtvis inte vara precis efter all julmat, det kan vara lite senare på kvällen när man sitter uppkrupen i soffan, men lite julmusik och tända ljus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.