Jag vet att det är lite fel årstid för ris ala malta, så jag kallar den rispudding istället. Börja med att koka riset med vaniljpulver och stevia tills all vätska är borta och riset är mjukt
Sätt gärna in Ris à la Maltan att kallna rejält i kylen. Skölj riset i ett durkslag. När ris à la maltan är kall kan den serveras, förslagsvis med saftsås
Ris a la Malta på julafton är ett måste. Personligen är jag inte ett dugg förtjust i den andra varianten som kallas apelsinris, där apelsinsaft och skurna apelsinbitar ingår
Ris à la Malta – gör så här. Frukostens överblivna julgröt kan också bli en annorlunda ris à la Malta med ljust eller mörkt muscovadosocker och hallonsås
Lika stor tradition som själva lutfisken är efterrätten - mormor servera alltid Ris a la Malta till efterätt, och den ska enligt henne serveras tillsammans med inlagda persikor, för det är hon uppväxt med
Vispa grädden och blanda med risgrynsgröt, socker och vaniljsocker. Fördela risgrädden i små glas eller koppar toppa sedan med apelsin- och hallonsalladen precis före serveringen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.