Eftersom sambon är väldigt förtjust i saffran så tänkte jag förgylla julbordet med dessa risbollar. Har ätit de förut och tyckt att det var lite tama så denna gång matade jag på lite mer med cayennepeppar och det blev bättre
) Risbollar är den perfekta mysmaten, det är lite pill att tillaga dem, men det är de värt. Jag serverade dessa risbollar tillsammans med en tomatdipp, det receptet får ni imorgon
Risblandning. Skala och hacka lök och vitlök och fräs löken genomskinlig i en kastrull med olja. Lägg i riset och fräs någon minut utan att det får färg
Goda vegetariska risbollar som är väldigt enkla att göra och som alltid blir väldigt uppskattade. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Där står man utan Nori ark och längtar efter sushi. Då blir det Onigiri. Grötris, Frysta räkor, milda blancherade morotstavar, gurka och peppring vattenkrasse med wasabi, pepparot och söta lövtunna skivor av inlagd ingefära och soya chili såsRisetGrötris till 4 portioner, skölj noga i durkslag1, 5 gånger så mycket vatten1/2 tsk salt2 msk socker2 msk vinägerOnigiriKoka allt på lägsta värme i 20 minuter eller tills riset är mjukt och tuggbart utan att kännas hårt
Laga egen Sushi enkelt har aldrig varit lättare. Här brukar japanska diplomater äta sin lunch när det jobbar tillfälligt i Sverige under en längre period
Våra barn gillar att gå till risaffären och köpa sådana där Lille-risbollar och Grön-riserulle. Sen brukar folket i risaffären visserligen lägga massa bös ovanpå risbollarna och inuti rullarna, men det kan man slänga bort
Skär laxen så att de passar risbollarna, lägg sedan på en laxskiva på varje risboll. Underbara hemmagjorda Sushi med mina favorit fyllningar som serverades tillsammans med sojasås och Wasabi
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.