Idag, dan före dopparedan, har vi som tradition att äta risgrynsgröt till kvällsmat. Jag och ungarna älskar risgrynsgröt så det är ren njutning för oss att sätta skeden i en talrik krämig, len och helt underbart god gröt
Om gröten blir för tjock så späder du den med lite mjölk eller grädde, jag använde en skvätt grädde i gröten för att få den där lilla extra goda smaken
Kokar ihop tills den blir tjockare, men ändå lite "vattnig" då den kommer att suga åt sig)Servera med kanel och florsocker, sylt eller Oboy( jo hos oss äter man så
Då är det skönt att ha något som dom gillar och är snabbt att göra eller kan förberedas dagen innan. Så här på vintern gör vi gärna någon slags gröt, Risgryn går att göra dagen innan eller mannagrynsgröt som tar ca 10min att göra. Ni måste provaMen den här veckan blir det Risgrynsgröt (Tomtegröt) 4 port
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
) Det är också gott att ha bär eller skivad frukt tillsammans med krämen mellan de båda lagren. Denna tårta hade vi både på midsommarafton och på Hugos kalas
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
För den som inte har en crock pot, rekommenderar jag annars att göra risgrynsgröten i ugnen. Jag äter alltid min risgrynsgröt toppad med vit sirap och liten skvätt mjölk
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
i ugnen eller i pottan. Tiden då jag kokade min risgrynsgröt på spisen är sedan länge förbi. Jag brukar ju numera göra min gröt i en kastrull i ugnen och den blir såå bra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.