Djuvec är en fantastisk risrätt från Balkan som kan tillagas på olika sätt. Den kan göras med ris, kyckling eller som jag har gjort här helt vegetarisk
När risonin är klar häll av vattnet i ett durkslag. Blanda ihop risoni, purjon, bladspenat. *500gr Risoni (Barilla)*1 purjolök*1 stor påse bladspenat*Skalade räkor (går bra med färdigskalade frysta)*Asiatisk sweet & Sour Chili*Salt*Vitlökspeppar*OljaKoka risoni enligt anvisning på förpackningen. 500gr Risoni
Det blev fetaostfylld kyckling med risoni. Koka risonin enligt förpackningen. Risoni med fetaostfyllda kycklinglår6 portioner900 g kycklinglårfilé 2 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 200 g fetaost 1 kruka(or) basilika, färsk Risoni 1 paket risoni , (500 g) 1 st röd paprika, stor 3-4 st tomater 4 st salladslökar 2 klyfta(or) vitlök, pressade 1 msk olivolja 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar, nymald Gör så här. 1 paket risoni ,
Nedan har jag gjort1 Paket Risoni1 Påse Kronfågelns salladskycklingHackad rödlökParmesan flingorOxbuljongtärningVitlökspepparSriracha (Asiatisk stark sås)OljaKoka risonin enligt förpackningen
du kan lätt skippa kycklingen och din pilaff blir vegetarisk. Vänd runt de gröna bladen i pilaffen. Servera pilaffen med några spenat- och persiljeblad som dekoration
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.