En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grilladfläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Förra veckan lagade jag den här goda rätten medfläskfiléochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Grilladfläskfilémed confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Vi åt vår fläskfilémed rödvinssås och ugnsrostade jordärtskockor
Ansa och hacka trattkantarellernaoch fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Imponera på dina gäster med denna maträtt som kommer få dem att häpna och känna att de är på restaurang fast de i själva verket är hemma i ditt vardagsrum
Tycker vi firar med ett recept på risottoochkantareller. Smaka av med salt och peppar (jag gillar min risottomed mycket peppar så har i ganska mycket, men det gör en ju som en gillar)
Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det. Fläskfilén ansas, kryddas lätt med örtkryddor och steks så att den precis får stekyta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.