Fräs lök och ris i smör i en tjockbottnad gryta. När det är genomskinligt häller du i ölen och låter det koka in under tiden som du rör om.
Därefter späder du med den varma buljongen, lite i taget, och fortsätter röra om då och då.
Efter ca 20 minuter, när risotton är krämig och kornen fortfarande har en lite hårdare kärna, al dente, så smakar du av med salt och peppar.
Blanda ner persiljan och parmesanosten innan serveringen.
Stek korven på medelvärme, stick in en kötttermometer och ställ in järnet i ugnen där du låter korven gå färdig till den når en innertemperatur av 70 grader Servera risotton med skivor av korven.
Till korven åt vi en smarrig svamprisotto som verkligen passade riktigt bra till. Denna gången gav vi oss därför vidare ut i världen för att leta nyasmaker att prova i korvtillverknigen och landade vid Medelhavet
Bananglass medsmak av morotskaka. Kul att få komma iväg till en stad jag annars kanske inte hade besökt, och dessutom att få göra det tillsammans med en vän som känner till staden
Vill du ha lite andra smaksättningar på din sill så går det bra att använda en del av den inlagda sillen och blanda ihop till en krämigare sillröra med tex crème fraiche och lite kryddor och smaksättning (vitlök, gräslök, hackad rödlök, löjrom eller något annat kul
Jag är nyfiken på nya produkter och smaker så kommer ett välkänt märke ut med en nysmak är jag ofta inte sen att testa för att se om det kan vara något
Purjolök och bacon smakar jättegott ihop och passar fint i den här risotton ihop med svamp. Bryn inte löken för hårt - om den blir endast en aning bränd eller bitter så påverkar det smaken negativt på hela risotton
Det går självklart att ha i vanlig parmesan i receptet, men det är kul att testa lite nya grejer. Caulifloats medkanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.