Risotto med ny smak
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Risotto med öl och salsiccia, 2 port 1 msk smör
  • 2 små schalottenlökar, fint hackade
  • 2 dl risottoris, t.ex arborioris
  • 2 dl mörk öl
  • 6 dl oxbuljong, varm
  • salt och svartpeppar
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 näve bladpersilja
  • 300 g salsiccia (recept här)
  • Fräs lök och ris i smör i en tjockbottnad gryta. När det är genomskinligt häller du i ölen och låter det koka in under tiden som du rör om.
  • Därefter späder du med den varma buljongen, lite i taget, och fortsätter röra om då och då.
  • Efter ca 20 minuter, när risotton är krämig och kornen fortfarande har en lite hårdare kärna, al dente, så smakar du av med salt och peppar.
  • Blanda ner persiljan och parmesanosten innan serveringen.
  • Stek korven på medelvärme, stick in en kötttermometer och ställ in järnet i ugnen där du låter korven gå färdig till den når en innertemperatur av 70 grader Servera risotton med skivor av korven.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.