Riktig risotto ska vara krämig och tillagas med kärlek. Till detta risotto. Jag hade hittat ett recept på nätet med torskrygg, men väl på plats i fiskbutiken så fanns det inte
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Anrätta potatisen enligt mitt recept på råstekt potatis med lök. Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna
Ansa och hacka trattkantarellerna och fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Tycker vi firar med ett recept på risotto och kantareller. När grönsaksbuljongen kokat upp, är det bara att lite i taget hälla det i kastrullen medrisotton
Garnera med persilja. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Krydda med salt och peppar. 4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.