Sparris, lök och parmesan blandas ner i risotton. Idag bjuder jag på en härligt krämig risotto. Om jag hade vetat hur ont jag skulle ha och hur otroligt lite jag skulle klara av med en hand, så hade jag nog valt att inte operera mig
Rör ned den större mängden parmesan ochsparris i risotton, toppa medsparrisknopparochräkor, och servera genast i djupa tallrikar med en rejäl driva extra parmesan som tillbehör
Garnera med färsk basilika och servera risottonmed den frästa sparrisen (och eventuellt kött). Med färsk snabbfräst grön sparris åt jag risotton vegetariskt medan Mannen fyllde på proteinmängden med grillad kyckling - förstås
Hetta upp en matsked olja i en kastrull, fräs lökhack på medelvärme tills den är mjuk och glansig, sänk värmen och rör ner riset, fräs en stund under omrörning
Räkor blir en av ingredienserna även på kvällens mattallrikar minsann, men då hamnar dom i en citronrisotto som vi tänker ha till torskrygg och bläckfiskringar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.