Den här risotton gick snabbare att laga än jag trodde och blev sådär underbart krämig och len, till ochmed utan en massa smör som man ser i de flesta recept
Det finns gott om zucchin i grönskaslanden under sensommaren och till en risotto fungerar det utmärkt med frysta räkor med skal, de är oftast större och finare än de som finns att köpa färska under sommaren
Rör ned den större mängden parmesan och sparris i risotton, toppa med sparrisknoppar och räkor, och servera genast i djupa tallrikar med en rejäl driva extra parmesan som tillbehör
Om du vill äta risotto bara som den är till middag eller förrätt skulle jag dock rekommendera att ta i lite mindre selleri samt tillsätta lite mer smaker som färska örter, knaperstekt bacon osv
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Näringsjäst är en inaktiv jäst och framställs genom odling med en blandning av sockerrör och melass av sockerbetor
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Vi har provat ett antal färdiga frysta rätter och även en del färska typ Gooh. Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.