Kör osten ihop medbasilikablad, smör och pressad vitlök i matberedaren till en mjuk pasta. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Kall sås medparmesan, vitlök, citron ochbasilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron ochbasilika (se här)
Avsluta med att ha i kesellan och mixa precis bara så att degen går ihop, överarbeta inte degen. Blanda mjölsorterna samt saltet i en matberedare monterad med kniven
Spar ½ dl av det varma pastavattnet och blanda med smöret. Blanda med olivoljan. Färsk basilika. Fick tipset av en vän här som sett på min blogg att jag verkar ha en soft spot för parmesanoch citron
Finhacka basilikaoch blanda den medparmesanoch crème fraiche till fyllningen. En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris
Servera raviolin i djupa tallrikar med kokt sparris, riven parmesanostoch olivolja ovanpå. Blanda allt ordentligt med händerna, knåda sedan degen tills den blir fast och smidig
Dela potatisarna och blanda med olivolja, salt och peppar. Stek i lite olivolja med skarvsidan neråt. Lägg ut prosciutton omlott och lägg på basilikabladen
Avokadopasta medbasilika, parmesanoch rostade pinjenötter. Blanda med oljan, zesten, citronsaft, vitlöken och hälften av basilikan direkt i serveringsskålen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.