12 dl
kokta gröna puylinser, belugalinser. Gröna eller röda linser blir också gott. Räkna 1 dl okokta linser (koka dock gärna ett halvt paket linser på en gång och frys in resten)
14 stänglar
sparris
14
morötter
11 röd
paprika
11 stor
tomat
11 dl
vinäger, ex. vit balsamvinäger
15 msk
majonnäs
10,5 dl
hackad bladpersilja
10,5 dl
matolja eller olivolja
10,5 tsk
salt
12 krm
vitpeppar
11 burk
tonfisk i vattenKoka ris enligt paket. Sprid sedan ut det på en bricka och låt det svalna. Koka linser enligt paket. Skölj dem kalla i durkslag. Förbered under tiden resten: Skölj och hacka persilja, skölj och tärna paprika, skölj och tärna tomat - lägg allt i en stor skål. Spara ev. lite persilja till garnering. Skala och tärna morötterna. Koka under tiden upp några dl vatten i en kastrull. Koka morötterna mjuka med 0,5 tsk salt i 5 minuter. Skölj sparrisen och lägg med dem att koka med morötterna i ca 3 minuter. Häll av morötter och sparris och skölj kallt i durkslag. Lägg morötterna i skålen. Strimla sparrisen och tillsätt den. Spara ev. topparna till garnering. Tillsätt och blanda runt kokt kallt ris, linser, majonnäs, olja samt smaka av rissalladen med salt, peppar och vinäger. Öppna tonfiskburken och häll av lagen. Smula i grova bitar över rissalladen vid servering. Garnera ev. tonfisksalladen med sparrisknoppar samt persilja innan servering.
Låt tonfisken rinna av väl och mosa den med en gaffel. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda tonfisk, ägg, rödlök, crème fraiche, majonnäs, dill och citronskal
Blanda med sallad, kapris, ägghalvor och klipp över lite gräslök. Servera med den kalla romsåsen. 14 sötpotatisar, medium storlek. 1300 g sallad sallad, valfri 4 ägg, kokta 4 sötpotatisar, medium storlek 600 g laxfilé salt o peppar gräslök, ett knippe. Lägg in laxen i ugnen med lite salt och peppar, på ca 200-225 grader i ca 10-15 minuter. Blanda crème fraiche med rom, citronsaft och citronpeppar och ställ i kylen i ca 20 minuter Skär upp den kokta sötpotatisen på ett stort fat och dela den färdiga laxen i små bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.