Ny månad, ny råvara och nytt recept från mig i kampanjen RobertsonlovesSweden. Därefter skulle jag ringla över lite mer olja, blanda den på nytt, för att slutlogen smula över fetaosten
Du som är klar och nöjd med recept och så stannar här för här har jag gått lite bananas med bilder för jag tyckte att det såg så himla läckert ut och kunde inte sålla så hårt bland bilderna jag tog
Det har varit en del sötsaker här på bloggen senaste veckan, vi får absolut variera med lite mat nu. Jag är ju som ni vet inte så himla förtjust i att slänga mat så häromdagen när vi hade ett gäng överblivna makaroner i kylen fick dessa förvandlas till “macandcheese”, en krämig makaronigratäng med ost och annat gott
Glöm inte att smaka av, du kanske föredrar mer eller mindre vin och- eller kryddor. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örternaoch låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
4-6 500 g makaroner 1 l mjölk 6 msk smör 3/4 dl vetemjöl 1 riven, liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 2 krm cayennepeppar 1 tsk salt 150 g riven lagrad cheddarost 150 g parmesanost eller gruyère 1 dl panko (asiatiskt ströbröd) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.