Han är nämligen uppfödd pålamm och hans föräldrar hade får när han var liten. Innan jag träffade min man så hade jag aldrig smakat lamm men när han kom in i mitt liv så började jag äta det
Beställ hem deras köttlådor med gårdsnära KRAV-kött hem till dörren. Se tidigare recept påLammgryta med sötpotatis och kikärtor här… och pålammragú med glutenfri fullkornspasta här…
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Valet föll påRoganjosh, en härligt röd lammgryta. Det hela började rätt sansat med att jag sa att jag köpt ett lamm av grannen, och vi började spinna loss på lite indiskt
Koka buljong på grönsakerna, lägg först i kålroten som delats i portionsbitar, sedan morötter, kikärter (från burk - annars måste dessa först blötas i flera timmar) och squash samt lök eller purjolök
Så hittade jag ett recept påRoganJosh som jag tyckte lät gott. Men jag ändrade lite på receptet. Men jag hade tagit upp lamm till att tina för att ätas i igår
I dag bjuder jag er på ytterligare ett recept av lamm. Den här gången är det den fina biten på fransyska som har fått ligga i en god marinad under några timmar
På grund av grumliga ögon i morse så råkade jag ta fram en påse renkött och en påselammkött. Jag bjöd grannarna på mat och då stod denna gryta på bordet, tillsammans med en rajita, ris, chutney, pakora och sambhara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.