Dessutom gjorde vi (eller mest Sandra om man ska vara ärlig) Bounty-godisar. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t. 2. 2 dl vispgrädde. 1 påse kokosflingor (200g). 200 g mjölkchoklad (t
Det finns ingen hejd på fördelarna med de här små godingarna, så testa. 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel. 2. 2-3 cm i diameter. 12-15 minuter mitt i ugnen. Leilas chocolate chip cinnamon cookies 36 st 200 g mjukt smör. 2, 5 dl strösocker. 2 tsk malen kanel
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. 25-35 st. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel. 2. 25 minuter. Ta ut längderna och sänk ugnsvärmen till 125 grader. 25-35 st 100 g smör. 2 ekologiska ägg. 1 dl sötmandel
med räkor, löjrom. Skala och dela äggen. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. Skär den i 1-2 cm breda skivor då den stelnat. 200g matjesill. 2 msk löjrom. 50g färskost tex Philadelphia. 2 msk pepparrot på tub. 200g matjesill
Hade min syster hemma härom dan och då gjorde vi julgodis. Lingonkola , 30-40 st 2 dl frysta lingon 1 ½ dl vispgrädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljus sirap Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 125°. Remsans rocky road , 1 form 20x30 cm 200 gram mörk choklad, 70 % 200 gram mjölkchoklad (ta en utan för mkt tillsatser) 25 gram smör 1 burk kondenserad mjölk 2 tsk vaniljsocker 3 dl salta cashewnötter & jordnötter 2 dl marshmallows (klipp stora i mindre bitar) Klä formen med aluminiumfolie. 30-40 st. 2 dl frysta lingon. 2 ½ dl strösocker. 20 cm. 200 gram mörk choklad. 200 gram mjölkchoklad. 25 gram smör. 2 tsk vaniljsocker. 2 dl marshmallows
25-30 st. 1/2 g saffran. 1 dl strösocker4 1/2 dl vetemjöl (4 1/2 dl motsvarar 270 g)1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C. 2. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. 25-30 st. 1/2 g saffran. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl m. 270 g. 200 g smör eller margarinportionsformar till mindre bröd 4 msk rårörda lingon eller hallonsylt Gör så här. Sätt ugnen på 200°C
Choklad- och polkakola Ca. Choklad- och polkakola Ca. 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos. 2. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna (min var 20x15 cm). 2 dl vispgrädde. 2 msk flytande glykos
120 g färsk pasta, ev. 200 g hyvlad squash. 250 g strimlad kyckling(lår)filé. 200 g konserverade körsbärstomater. Blanda ner tomater, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. MåBra 120 g färsk pasta, ev. 200 g hyvlad squash. 250 g strimlad kyckling(lår)filé. 200 g konserverade körsbärstomater
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. Häll i en 2 liters form och frys. 2 liter. 1 dl rom
12 valnötter. likör 12 valnötter. Det här är första gången som jag provar att göra egen likör. Receptet har jag hittat i en klassisk kokbok från 1891 som heter Science in the Kitchen and the Art of Eating Well av Pellegrino Artusi
5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom. 2delar honung. 1 del vatten. 2 - 3 droppar angostura bitter
Det krävs nämligen en hel del bankande av polkagrisar. 200 g vit choklad. 200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad). 2 dl polkagrisar. 2. Klä en form (20*30 cm) med ugnsfolie. 200 g vit choklad. 200 g ljus eller mörk choklad (jag brukar använda odenses choklad). 2 dl polkagrisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.