Servera med de punchmarinerade sultanarussinen, och exempelvis mandelflarn. När en läsare som redan tidigare frågat efter recept emellertid på nytt hörde av sig med en försynt förfrågan, insåg jag att jag faktiskt bör blogga detta recept
Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften
Vi hade romglass kvar som passade fantastiskt bra, men en vaniljglass är också jättegott. Här har jag experimenterat och gjort plättar i stil med amerikanska pancakes till brunch smaksatta med vanilj, kanel och rivet citronskal och med bakpulver i för att de ska puffa upp lite
Jag hade tänkt göra en snabb romrussinglass genom att blanda vaniljglass med romdränkta russin. Sen fick de stå medan jag rostade kokosen och frostade glaset
Låt svalna och ät ljumma, eventuellt med smör. 100 g russin (gärna sultanarussin). Klipp ett kors på toppen av varje bulle och grädda ca 25-30 minuter i 225 grader (täck med smörpapper om de blir för mörka upptill). 100 g russin (gärna sultanarussin)
Och med en bra mixer, som Vitamix, blir soppan fluffig som ett moln. Om du inte är lycklig ägare till en sådan kan du ersätta hasselnötterna med hasselnötssmör och köra i en vanlig blender
Servera i glöggkoppar eller glas som tål värme med en skiva apelsin, sultanarussin och sötmandlar. Lägg alla torra ingredienser i en glasburk med lock och slå på flädersaften
Len havredryck medsultanarussin. Havregröt med kanel. sultanarussin. Koka alltsammans i kastrull till en gröt, som serveras med mjölk och färska eller torkade bär (bild
(med muscovadosocker och sultanarussin). Glasera med. Knåda degen lätt på mjölat bakbord, kavla ut till en avlång platta, pensla med smält smör, strö över russin och återstoden av muscovadosockret
Låt svalna och ät ljumma, eventuellt med smör. 100 g russin (gärna sultanarussin). Klipp ett kors på toppen av varje bulle och grädda ca 25-30 minuter i 225 grader (täck med smörpapper om de blir för mörka upptill). 100 g russin (gärna sultanarussin)
Idag har jag haft en riktigt härlig och avkopplande dag, med fika i Gårdby tillsammans med min kompis, och besök på loppis och gårdsbutiken i Björnhovda
Här får den ge smak åt en oemotståndligt god glass som jag serverar som den är, med bär, till pannkakor eller till någon paj eller efterrätt såsom karamelliserad ananas med rostad kokos och romglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.