Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Jag råkade baka lite macarons, okej ganska många macarons. Faktiskt tillräckligt många så att jag kunde ta med mig ett gäng och bjuda på under våffelkalaset som Jessica så fint ordnade ihop igårkväll
Tanken var att jag skulle göra dom rosa, men brist på röd karamellfärg på ica och en ike-rund sprits till att spritsa ut dom med så blev detta resultatet
Den överblivna smörkrämen kan du använda till cupcakes eller varför inte macarons. Doften "Solmogna Hallon" och en rosa tofs kändes som en bra början och resulterade i en rosa regnbågstårta med vanilj och hallonsmörkräm som täcks av ett lager sörsyrlig yoghurtgrädde och färska hallon
Rosamacarons med vit chokladfyllning. Tillsätt röd karamellfärg så att skummet får en rosa färg. Och hade det inte varit för att min macarontyll till spritspåsen var spårlöst borta hade nog alla macaronsen blivit fina
Hallonsmörkräm. I lavendelkakorna använde jag rikligt med färgen "Purple" från "Squires kitchen" och till hallonkakorna en blandning av röd hushållsfärg och färgen "Pink" också från "Squires kitchen"
Skär upp det möra rosa köttet, lägg upp allt på en talrik och njuuut. Kvällens uppdrag i Sveriges Mästerkock var att man skulle komponera och laga en middag till den person som står en allra närmst och det var precis det jag gjorde förra onsdagen
Så för att fira det underbara sommarvädret tänkte jag bjuda på ett riktigt somrigt och törstsläckande drinkrecept - en liten kreation som jag har döpt till Rosa Elefant, även om Pink Passion Lemonade också vore passande
Ramlade över det här receptet, låter både gott och festligt med den rosa färgen. Sitter och googlar efter tips på vad jag kan bjuda på som dessert till nyår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.