hjortinnanlår eller stek. Värm ugnen till 150 grader. Salta och peppra köttet. Värm en stekpanna till högsta temperatur och bryn hjortköttet till fin färg i olja och smör
Häromdagen köpte jag en fin bit hjortinnanlår hos Limhamns Kött & Vilt. Den smakade gott tillsammans med en palsternackspuré, pepparsås, palsternackschips och friterad salvia
800 g rådjursfilé. 1500 g spetskål, finstrimlad. 1smör, till stekning. 14 dl vispgrädde. 120 g färsk vintertryffel, lövtunt skivad, eller tryffelhack i olja
Rosastekt lammrostbiff med grönsakssås, sallad toppad med halloumi. Ännu en helg håller på att rundas av och det med lite god mat, barnen kollar TV och äter popcorn
Vad du behöver700 g hjortinnanlår eller stek olja - smör - salt och svartpepparVästerbottenostkrockett300 g mjölig potatis50 g västerbottensost2 st Äggulor1 st Ägg1 dl Vetemjöl1 dl ströbröd oljaPumpasås150 g pumpakött1 dl Vatten1 st kryddpepparkorn1 krm Salt30 g SmörPicklad pumpa0
På tallriken frestar vi med en jämnt rosastekt rostbiff från ugnen, den godaste vi ätit hittills. Sätt in en stektermometer till mitten på den tjockaste delen och stek den färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 60°C för rosastekt kött
Skiva köttet tunt och servera med grönsakerna och till exempel en potatissallad 800 g hjortinnanlår. Skär innanlåret i två eller tre bitar längs fibrerna
60 grader ger medium eller rosastekt kött. Ta fram och låt köttet ligga framme övertäckt med plastfolie så att det blir rumstempererat medan du börjar laga övriga tillbehör
Lägg över i en ugnssäker form, sätt i en köttermometer och stek ankbrösten i mitten av ugnen, 150 grader, tills innertemperaturen visar på 55-62 grader (rosastekt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.