2 st
runda formar med löstagbar botten med plastfilm.Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.Mixa rosenblad, honung, saft och skal av lime samt det vita vinet.Vispa äggulor och socker poröst.Vispa grädden.Värm lite av det mixade spadet och blanda i gelatinbladen och låt svalna en aning.Blanda mixet i äggsmeten.Blanda sedan i grädden och gelatinet.Häll den ljuvliga smeten i formarna och frys i minst 4 timmar Skär sedan i tårtbitar och garnera med färska bär av säsongen eller varför inte kanderade rosenblad också.Doppa rosenblad i uppvispad äggvita och strö över socker, vänd efter en stund till andra sidan och strö över socker. Låt stå torrt i ett dygn och vänd på bladen lite då och då. Njut även om det inte är bröllop - det kanske finns andra anledningar att fira och äta gott! Hälsar Jeanette på
För er som odlar eran egen squash, nimissar väl inte att lägga in den. Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning
Ljuvligaförsommartid. Naturen står i full blom. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Vi är inteprecis Sturebys makarna Weibull, Lisa och jag. Nä, i trädgården är vi nybörjare. Äppelträdet börjar se bra ut, men plommonträdet har viinteriktigt kontroll över
Stora vackra rosor blir mycket effektfullt på en tårta. Och det är faktisktinte så svårt. Här kommer jag visadig hur du gör stora rosor med det lilla extra
Nu har jag min svägerska och alla barnen på besök, och jag ville överaska dom med ett litet bakverk. -) så jag gjorde rosa cupcakes med spritsade rosor på
Ja nu äter viverkligen tomat varje dag och vi har massor vilket ju är härligt. Men nu kommer också fukten vilket betyder att hänger tomaterna kvar för länge så möglar dom gärna
En ny presentation är ju dags för nu. Jag började min allra första viktnedgång med pulverdiet men kände att det var inte för mig jag gickomkring och var småhungrig hela tiden och det blev så jobbigttillslut
Sillinläggningar hör onekligenihop med svenska högtider. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentellvariant med en asiatisk touch
Jag har saknat det, och jag hoppas förstås att ni bloggläsare har saknat minainlägg… Jag har dock varit alldeles för upptagen med annat för att hinna blogga i den utsträckning jag egentligen skulle vilja, så kan det bliibland, men förhoppningsvis ska ”bloggtorkan” snart vara över
Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Visst är det lite mycket göra nu, ni vet tomtar som ska fram och stakar och gud vet allt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.