Idag blev det en citronstekt laxfilé med en kall sås som smakar citron, syltlök och dill. Serveras med kokta brytbönor till, en rätt som går snabbt att tillaga och är full av smaker
Fick önskemål av min dotter att vi skulle äta just lammracksoch jag var inte sen att hänga på. Till lammet blev det ugnsrostad potatis/sötpotatis och kräm med fetaost som är supergod och lättgjord
Tranchera lammracksen, lägg upp med spaghettin, en rosmarinkvist och den hyvlade sommartryffeln. Som den finsmakare och experimentella matbloggare jag vill utge mig för att vara, är det ett väldigt penibelt sådant
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
I receptet används flera olika sorters betor, men jag tycker att effekten av polkabetorna försvinner när de delas i klyftor och tillagas i ugn och kommer nog att hålla mig till gul- och rödbetor nästa gång jag tillagar detta
Man kan beställa t ex en hel eller halv rad lammracks, fortfarande hel eller delad i kotletter och de jag beställde häromdagen var underbart möra i köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.