Dessutom är båda sorterna rättvisemärkta, vilket ger de små kakaoproducenterna i tredje världen möjlighet till vettigt betalt och drägliga arbetsförhållanden
Nedräkning till helgen. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg dit, riv över en god ost och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått vacker färg
Fyll tortillasen med kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. 1 pkt tortillas. överbliven röra och riven ost, gratinera sen i ca 10 min till fin färg. 1 pkt tortillas
Alltifrån snittar och tilltuggtill olika smördegspizzor och nu pajer. När det kommer till desserter så har jag endast blivit bjuden på en massa gott där de använt smördeg
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare
Den godaste chokladmoussen4 port100 g mörk choklad (70%)1 st äggula 1 msk mörkt muscovadoråsocker eller råsocker1 msk espresso/starkt kaffe, kokhett 2 msk konjak1,5 dl vispgrädde Skal från en apelsin till garneringSmält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn
Häll alla ingredienser i en bunke, arbeta degen (blir bäst med degblandare) tills den blir elastisk, tar ca 10 min. Låt jäsa till dubbelstorlek, ca 1-1,5 timma, forma till frallor, toppa med valfria frön eller gryn, låt jäsa ca 30 min
Det här behöver du till semlebullar. I den boken hittar du många härliga recept och om du inte har problem med gluten eller mjölkprodukter så har Oscar nu öppnat ett eget bageri tillsammans med Anna, Haga Tårtcompani & Bageri
Här bjuder jag på en riktig godsak till helgen. 5 ägg6 dl socker325 gram smält smör 6 msk kakao (eller ingen alls om du vill ha en vit kaka)6 3/4 dl mjöl4,5 tsk bakpulver3 dl kokande vattenVispa ägg och socker pösigt, tillsätt övriga ingredienser och rör. 250 gram rumsvarmt smör2 ägg5 dl florsocker2 hg riven mandelmassa Rör allt till en creme. 200 g blockchoklad och 2 msk oljaSmält tillsammans och låt den svalna lite innan du brer den över smörkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.