Gös är riktigt, riktigt gott och med både bacon och parmesan blir det en fantastisk rätt. När jag lagar fisk blir det ofta lax jag lagar men detta recept fick jag av en vän och det är gös som man tillagar
Krydda med salt, peppar, citronpeppar och paprika. Senaste gången blev det bland annat gös och den fick sig en omgång i ugnen denna gången eftersom det var lite ont om tid (halvt upptinad)
Salta gösen på köttsidan och pensla den med olja på skinnsidan. Blanda alltsammans (tillsätt lite chili i taget och smaka av då styrkan varierar) med honung och koriander
Vi har inte riktigt kommit igång med storfisket ännu, så i helgen,när det vankades svärföräldrar på besök, köpte min sambo en hel gös från Ringsjö Fisk, färsk så den nästan sprattlade i påsen
Ta ut ur ugnen och toppa med dragon. Avsluta med salt och peppar. 600 g jordärtskockor, skrubbade. 1600 g jordärtskockor, skrubbade 3 dl grädde 100 g skalad mandel 1 kruka dragon, plockade blad salt och peppar matoljaDela jordärtkockorna och lägg med snittsidan upp i en ugnsfast form
Riv över pepparrot efter smak och servera med potatis och en dillkvist. 4 gösfiléer. 4 gösfiléer 1 citron 3 dl grädde 50 g smör 0,5 kruka gräslök, hackad En bit pepparot salt peppar 12 potatisar Dill, till servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.