Garnera med de färska hallonen, vispad grädde och en citronmelisskvist. Värm lättmjölken tillsammans med gelatinpulvret tills det löst sig på svag värme
350 g hallon, tinade/färska, plus några extra fina hela till garnering 1,5 dl turkisk yoghurt 0,5 dl honung, flytande 1,5 dl vispgrädde 20 g mörk choklad, krossad
Hacka Daimen och blanda med grädden. Krossa daimen grovt i och vänd ner det i grädden. Vispa grädden fluffig, men inte för hård, tillsammans med kakaon och florsockret
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Eftersom jag ville använda min favoritbotten som är riktigt knäckig samt daimgrädde tyckte till ochmed jag att tårtan behövde något fräscht på toppen vilket blev färska jordgubbar
Tårta med ganache, hallonmousseoch Karamelliserad choklad mjölk. Ganachen ville inte stelna lika snabbt som jag behövde ha den färdig, plus att det var en av årets absolut varmaste dagar, och att spritsa med mina händer som alltid är varma oavsett årstid var inte heller det lättaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.