½ dl olja med neutral smak. br />Man behöver inte följa receptet exakt utan kan gärna byta ut några av ingredienserna till sina egna favoriter, men det är bra att hålla sig till ungefär sammanlagd mängd av torra resp blöta ingredienser för att müslin ska få rätt konsistens
Rostad musli 0,5 l havregryn2 dl rågflingor1 dl solrosfrön1 dl kokos0,5 dl varmt vatten0,5 dl flytande honung1 msk olja1 msk kanelo,5 dl linfrö1 dl torkade bär Gör så härBlanda allt utom linfrö och bär på en plåtRosta i ugnen i 180 grader i 15 minuter,rör om efter halva tidenNär muslin svalnat tillsätt linfrö och bär Häll den färdiga muslin i en burk och låt den stå framme på köksbänken, då är det är enkelt att bara ta en sked och strö över lite musli på frukostfilen, yoghurten eller kanske fruktsalladen
Låt svalna något innan du häller müslin på yoghurten eller vad du nu ska ha den på. HavregrynSolrosfrönSkalade hasselnötterValnötterHampafrönKokosÄppelmos (äpple mixat med vatten och kanel, vanilj och kardemumma) eller 1/2 äppleKokosolja (vit på burk)Kakao nibsKanel, kardeummaSätt en klick kokosolja i stekpannan
müslin på en ugnsplåt med bakplåtspapper. müslin i en metall- eller glasburk. - 0,5 dl sesamfrön. upp (50-60˚) vattnet med honungen och oljan. 0,5 dl sesamfrön
Toppa med fint strimlad salladslök och rostadesesamfrön. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
Vem älskar inte varma scones med creamcheese och marmelad. Jag bakade citronscones och rostade en musli och fixade jordgubbar och yoghurt till en mumsig fredagsfrukost
Lägg i en skål med kallt vatten. Sila av vattnet från sesamfröna och blanda ner dem också i degen. Snitta bröden och sätt in i ugnen, samtidigt som du slänger ett glas med kallt vatten på den förvärmda plåten längst ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.