Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
4 1 purjolök 3 potatisar 2 morötter 250 g köttfärs 1 msk matfett salt och peppar 1 tsk paprikapulver 500 g krossade tomater 7 dl köttbuljong (tärning och vatten) Till servering hackad persilja bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 1/2 sats ungsrostad blomkål och broccoli (se länk i steg 1) 8 - ca 9 dl vatten 1 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 3/4 tsk salt 2 krm svartpeppar 75 g fetaost 2 dl rotfruktschips Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Den här årstiden är för mig en tid av rykande varma grytor och soppor av allehanda slag, som tinar mitt inre med inte bara värme utan också gudomligt koncentrerade dofter & smaker
Smaka av med salt och peppar. Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g hackad fryst grönkål 4 ägg 9 dl vatten 2 tärningar grönsaksbuljong 2 msk vetemjöl 2 dl Arla Köket® crème fraiche 1 dl hackad färsk gräslök ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 160 g grovt brödBörja med att koka äggen ca 7 min. 1Koka upp vatten och buljongtärningar. Vispa ner mjölblandningen och låt soppan koka ca 3 min. 1Rör ner 1 dl crème fraiche och gräslöken. 1Servera med ägghalvor, bröd och resten av crème fraichen
Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp
Häll upp i soppskålar, toppa med timjan och smulad ädelostoch servera med nybakat bröd. Mixa soppan slät med en stavmixer, häll i grädde och koka upp, sjud samman i ett par minuter utan lock
4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Nyheten från sambons son om att det var en Bookmaker som skulle serveras vid veckans familjedag togs dock emot på ett strålande sätt och baguetterna som stod i ugnen och samlade på sig en gyllenbrun semesterbränna doftade saligt via lägenhetens ventilationssystem
Smaka av med lite fond, vitpeppar och salt, sätt åt sidan. Rulla musslorna i mjöl och slå av dem lite, rulla dem därefter i äggvispet och avsluta i ostpankoblandningen
Skala och klyfta rödlöken, dela knipplöken och skär i mindre bitar. Ät som de är eller med sallad. I Norge äter de bröd som mat flera gånger om dagen så toast räknas som mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.