Man kan enkelt göra goda vegetariska wraps med rostade kikärtor (som är sååå gott. Jag valde just rostade kikärtor för att dom är så goda men också för att dom är enkla att göra, dom sköter sig själva i ugnen
Men idag gjorde jag alltså rostade kikärtor med chilismak, riktigt gott och så enkelt. Hade helt glömt bort att det stod ett paket kikärtor i skåpet, skulle testa det här för länge sedan men aldrig blivit av
Ta ut och häll ut kikärterna på dubbelvikt hushållspapper så oljan sug upp lite grann. Här med ett glas rosé, rostade med chilipulver och lite flingsalt på
Friterade kikärtor är nytt för mig, passar som snacks till en öl, eller till välkomstdrinken. Kikärtorna håller sig några dagar, så de går bra att förbereda i förväg
Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 1 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Servera rotfrukterna och kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Har du ofta problem med att få färg på rostade rotfrukter och potatis i ugn så kan du antagligen höja temperaturen med ca 25 grader redan från början av tillagningen
6 2 burkar kikärter (à 400 g) 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 2 tsk paprikapulver 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
400 g kokta kikärter2 msk majsstärkelse1/2 tsk curry1 krm chilipeppar1/2 – 1 dl oljaSalt Häll av och skölj kikärterna i kallt vatten. Stek kikärterna på hög värme i rikligt med olja 3-5 minuter, tills de får lite färg och är knapriga. Tagschilipeppar, curry, kikärter, majsstärkelse, olja 37 f m. 400 g kokta kikärter
Häll över kikärterna. 1 burk kikärter. 1 burk kikärter. Den här rätten bjöd jag mina vänner på i lördags. Jag fick många åh och mums så jag tror den blev lyckad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.