200 gram
nötter ex. tre olika sorter som cashewnötter, jordnötter och valnötter. Du kan också ta mandlar, hasselnötter, pekannötter, pistagenötter, macadamianötter, pinjenötter eller solrosfrön efter tycke. Gärna oskalade.
13 tsk
salt
13 dl
vattenMät upp och koka upp vatten och salt i en kastrull. Ta av från värmen och blanda i nötterna. Låt stå i någon minut. Häll sedan av saltvattnet i durkslag. I UGNEN: Sätt ugnen på 225 grader. Sprid ut nötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen. Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända. I STEKPANNA: lägg nötterna i en stekpanna. Rosta gärna olika sorter i omgångar (speciellt om du vill lägga dem i varsin skål). Värm och rosta nötterna i förslagsvis tre omgångar. Rör om då och då tills de har fått lite färg och är vackert rostade. Det tar ca 3-4 minuter för varje omgång. Låt nötterna svalna något innan servering. Lägg upp nötterna i skålar (eller blanda i en skål). Strö ev. över lite flingsalt vid servering.
(Innehåller nötter). Blanda gryn, frön och nötter i en bunke. 1-2 dl grovhackade nötter ex hasselnötter och valnötter. 1-2 dl grovhackade nötter ex hasselnötter och valnötter
Och helst rostade, sådär knaprigt goda. Jag är tokig i nötter. Ställ åt sidan och lägg ner nötterna. Häll av vattnet och lägg ut nötterna på bakplåtsklädd plåt
Rosta mandel och nötter i en torr varm panna. Vänd ner mandel och nötter, låt koka 1-2 min tills det blir simmigt. 3⁄4 dl hasselnötter. 1⁄2 dl valnötter. 3⁄4 dl cashewnötter
500 g grön sparris. 2 st vitlöksklyftor. 2 msk olivolja. 150 g smör. 150 g fetaost. 0. 5 dl mandelspån. ärtskott. 500 g grön sparris 2 st vitlöksklyftor 2 msk olivolja 150 g smör 150 g fetaost 0
rostadejordnötter. nämligen att rosta nötter och frön i ugnen. En ny studie visade nyligen att nötter och frön som blötläggs eller rostas ska vara supermycket nyttigare och friagöra fler näringsämnen och sen så smakar det brutalt gott när det är ugnsrostat
Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram hasselnötter. 100 gram cashewnötter
En bit Brie som var kvar från julafton, fick sällskap i ugnen av rostadenötter med en helt ljuvlig kanelsmakande äppelsirap som jag köpte när vi mustade våra äpplen på Äppelfabriken i höstas
Lägg blomkålsriset på en tallrik, skär upp kycklingfilén och toppa med de rostadenötterna. Att även tillsätta lite nötter eller frön balanserar upp blomkålens lite söta smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.