I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
10 stora potatisar. 10 stora potatisar. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Lägg de kokta potatisarna på en plåt och “krossa” dem med en slev eller potatisstöt. 120-25 potatisar, små. 1Krossad potatis20-25 potatisar, små 100 g smör 2 klyftor vitlök 2 msk zaatar 0,5 msk harissa (eller chiliflakes) flingsalt. 1Yoghurtsås3 dl turkisk yoghurt 1 klyfta vitlök 0,5 msk harissa 1 kruka bladpersilja, hackadKoka potatisarna mjuka med skalet kvar
När vi är ute och reser i Europa slår det mig att den rostade potatisen finns med i de flesta sammanhang, som på den megakända restaurangen i Florens serverar de grillat kött med ett par rostadepotatisar och sky Eller i Paris till entrecoten och bearnaisen
mandelpotatis. 1matolja. 1havssalt. 1svartpeppar. 1mejramPotatis rostad i ugn. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Tvätta av potatisen i vatten, skär sedan potatisen i ½ cm tjocka skivor
Sätt på potatis, vitlök och fänkål (kokas klart att mosa. ). Krydda rostasbiten med salt & peppar. Stek rostasbiten på het värme i olja och smör 2-3 minuter på ena sida, vänd på köttet och minska värmen
08 Jan. 12. 33. Twitter. Facebook. Rostad potatis. 0kommentarer. Riktigt goda och krispiga potatisklyftor. Knepet för att få de så där krispiga är att lägga dem en och en på en plåt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.