Rostade rotfrukter med honung
Ica kuriren
Ica kuriren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g blandade rotfrukter
  • 1500 g potatis
  • 14 msk rapsolja
  • 11 msk timjanblad
  • 11 tsk flingsalt
  • 12 msk rödvinsvinäger
  • 11 msk färskpressad citronsaft
  • 11 msk flytande honung
  • 13 msk olivolja
  • 11 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 timjankvistar
  • 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Skala och skär rotfrukterna i skivor. Skär potatisen i skivor. Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas. Ringla över oljan och strö över timjanblad. Smula över salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. Öka eventuellt ugnsvärmen till 250 grader de sista 10 minuterna, så att rotsakerna får fin färg.
  • 1 Vispa ihop ingredienserna till dressingen under tiden.
  • 1 Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål. Ringla över dressingen. Garnera med timjankvistar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.