1700 g
blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Skala och skär rotfrukterna i skivor. Skär potatisen i skivor. Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas. Ringla över oljan och strö över timjanblad. Smula över salt. Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. Öka eventuellt ugnsvärmen till 250 grader de sista 10 minuterna, så att rotsakerna får fin färg.
1 Vispa
ihop ingredienserna till dressingen under tiden.
1 Lägg
rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål. Ringla över dressingen. Garnera med timjankvistar.
1Blanda alltsammans i en bunke tillsammans med resten av ingredienserna. Värm upp en stekpanna med smör och bryn biffarna i 3–4 minuter på varje sida, eller tills de har fått vacker färg. 1Garnera eventuellt biffarna med timjan och servera sedan tillsammans med potatismos och sallad
Ta av från värmen och mosa potatisen försiktigt med en potatisstöt, visp eller elvisp med degkrokar. Smaksätt moset med gräslök, salt och peppar efter smak
Smörj papperet med margarinet eller smöret. Krama ur dem med hjälp av händerna (Tips. lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den)
Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. 11 msk honung. 5 st kålrot 1 bitar rotselleri 250 g steklök skalad 1 msk olivolja eller rapsolja 2 tsk flingsalt 2 krm svartpeppar nymald 1 msk färsk rosmarin 1 msk honung flytande Ugn. 1Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och fördela rotfrukter, potatis och lök på papperet. 1Sätt in långpannan mitt i ugnen i ca 25 minuter tills rotfrukter, lök och potatis är mjuka och lätt brynta. 1Ta ut långpannan, ringla över lite flytande honung och sätt in långpannan i ugnen igen någon minut. 1Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.