Rostaderotsaker är en rätt som alltid funnits med. Rostaderotsaker à la Nina. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Toppa med chèvre och örtkryddor, så har du ett läckert tillbehör till en köttbit eller en alldeles utmärkt rätt för en dag mitt i veckan
Rostaderotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivor getost mot slutet i ugnen. Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin och örter
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Det är egentligen pimpade rostaderotsaker, men lite variation kan göra underverk. Lägg alla rotsaker i en skål och häll i olivolja och Ras-el-Hanout, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.