I kylskåpet hade jag bara "gamla" potatisar och inte kände jag för att åka till affären och handla så det fick bli kraschad potatis till kolgrillad entrecôte som serverades med gräddstekta färska kantareller också
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs vitlöken i smöret tills vitlöken och smöret blir gyllenbrunt
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Har redan nu träningsvärk ända ut i tårna, får se om det blir en skratt och nysfri tisdag imorn
Svartpeppar och vitlöksgnuggad rostas - en receptidé Mortla svartpepparkorn med flingsalt. Dessutom kan jag meddela att rostas inte är en köttbit som faller mig i smaken
Servera med en sallad på röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad med kinakål och granatäpple
Smaksätt med salt och krydda. Fördela smöret i klubborna genom att försiktigt stoppa in det under skinnet på kycklingklubborna, salta och peppra ovansidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.