Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken
Servera kardemummaäpplena ljumma med Kesella vanilj. Hetta upp smöret i en wok eller stor stekpanna. När smöret är gyllenbrunt läggs äppelbitarna i och wokas i 23 minuter. Arla köket Kesella vanilj till 4 portioner
Skala vitlök och pressa. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
När köttet nått den temperatur du vill ha, prova gärna att sticka i termometern på något mer ställe i köttbiten när du tar ut den för att kontrollera att det är ungefär samma temperatur (ibland kan det hända att man missat mitten av köttbiten med termometern och då kanske man behöver ställa in köttbiten en stund till i ugnen)
Så extra glad eftersom den innehåller väldigt mycket grönsaker och nyttigheter. Här kommer hemligheten hur du får till woken så att den smakar sådär direkt hämtad från thaistället
Vi åt på Villa Vik Restaurang, vilket sägs ska ha Växjös bästa julbord faktiskt av många. Vad sägs om en japansk wok smaksatt med en hemmagjord teriyakisås
Blanda. Rostbiff ca. Tog upp den rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié så den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Här ser ni vad som hamnade i min wok men här funkar det med alla grönsaker utom tomater tycker jag. Idag var middagsplanen att steka saltsillfileér och göra löksås men då såg jag att det var en tävling på Instagram om en Asiatisk kokbok av Jennie Walldén som jag gärna vill ha så då fick sillen vänta
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blandaalla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk pepparblandning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.